REDIRECT Buitenkeukens van Hout

Houten Buitenkeukens

Uw buitenkeuken kan worden gemaakt van veel verschillende soorten hout. Dit kan bijvoorbeeld eikenhout, steigerhout of douglashout zijn. Hout geeft een buitenkeuken een warme uitstraling. Daarbij is hout een krachtig en duurzaam product.

Omdat hout een natuurproduct is past een buitenkeuken van hout perfect in een tuin. Door hout te combineren met andere materialen creëert u een geheel eigen sfeer die bij u past.

Wij geven u graag meer informatie over de houtsoorten die wij gebruiken:

 

Buitenkeukens van eikenhout

Eikenhout is één van de meest bekende houtsoorten in Nederland. Deze harde houtsoort gebruiken we regelmatig in onze buitenkeukens. Eikenhout is sterk en duurzaam. Deze houtsoort wordt zelfs gebruik voor de constructie van bruggen en scheepsbouw. De duurzaamheid van dit materiaal maakt dat u jarenlang kan genieten van uw buitenkeuken. De basiskleur van eikenhout is licht tot donkerbruin, maar door het hout te lakken, zijn veel kleuren mogelijk.

 

Buitenkeukens van steigerhout

U kunt kiezen voor een buitenkeuken van steigerhout. Dit is deugdelijk materiaal en heeft een stevige en natuurlijk uitstraling. Daarbij kent het materiaal verschillende afwerkingsmogelijkheden. Het steigerhout is afkomstig van een snelgroeiende den. Het hout heeft lange en flexibele vezels. Daardoor zal het hout niet snel splinteren. Mochten deze splinters toch ontstaan zijn ze gemakkelijk te verwijderen. De uitstraling van de buitenkeuken is te beïnvloeden, door het steigerhout op een bepaalde manier te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met een kleurloze lak of een white- of colorwash.

 

Buitenkeukens van Douglas

Een buitenkeuken van Douglashout heeft een betrouwbare, robuuste en warme uitstraling. Douglas is één van de hardste naaldhoutsoorten uit Europa. Uw buitenkeuken van Douglashout heeft daardoor een lange levensduur. De basiskleur van Douglas is licht geelrood tot geelbruin.