De keuze van de juiste barbecue
Barbecues zijn er in vele soorten en maten. De houtskool-barbecue, de gas-barbecue, de kamado, de elektrische barbecue, de braai, om er maar een paar te noemen. Maar welk type past het beste bij u? Het is verstandig om hier goed over na te denken.
Stel uzelf daarbij vragen als:
Wil ik na het werk even snel een paar hamburgers en sateetjes kunnen bakken, of vind ik het juist leuk om hier dagvullend mee bezig te zijn en s ’morgens de Kamado al op te starten zodat ik s ’avonds een restaurantwaardig stukje vlees kan verorberen of presenteren aan mijn gasten?
In het eerste geval is een gas- of kolenbarbecue wellicht meer geschikt voor u en in het tweede geval kunt u het meeste halen uit een Kamado, of uit een gas-barbecue met afdekking.
Is het in mijn situatie belangrijk om extra rekening te houden met rookontwikkeling? Waarbij uiteraard van belang is of de buitenkeuken met barbecue buiten of in een tuinkamer, of onder een overkapping komt te staan. En in het laatste geval, positioneer ik de bbq dan aan de buitenrand van mijn overkapping of op een plek waar rook langer zal blijven hangen?
We kunnen voor wat betreft rookontwikkeling kort door de bocht deze volgorde hanteren (van minste, naar meeste rookontwikkeling):
Uiteraard zullen we in de ontwerpfase van uw buitenkeuken rekening houden met de locatie van de barbecue.
Wij adviseren u graag bij uw keuze voor een barbecue. En waar onze kennis ophoudt kunnen we u in een handomdraai in contact brengen met specialisten op barbecue-gebied.
Koelkast en wijn- klimaatkast
Graag adviseren wij u ook hierin…. (tekst nog schrijven)
Pizza Oven
Graag adviseren wij u ook hierin…. (tekst nog schrijven)
Rook- afzuig installatie
Graag adviseren wij u ook hierin…. (tekst nog schrijven)