Materialen

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-gepoedercoat-stalen-keukenonderstel-en-deurfronten

De juiste materialen én toepassing

Wij maken onze buitenkeukens van de krachtigste materialen, welke we vakkundig op de juiste wijze behandelen. Stalen elementen van het keukenonderstel worden bijvoorbeeld niet enkel ge-poedercoat, maar worden vóór het coaten eerst elektrolytisch verzinkt. Daar ziet u naderhand niets meer van, maar het maakt wel degelijk een verschil in de levensduur van uw buitenkeuken, zeker wanneer de keuken niet-overdekt wordt opgesteld.

Een punt van aandacht

is het wel of niet toepassen van houtwerk. Uiteraard krijgt dit bij ons de juiste bescherming, maar indien uw keuken nat kan worden bij regenval of in een donkere, vochtige hoek van uw tuin staat, kunt u beter geen eiken-, douglashout of de meeste andere houtsoorten in de buitenkeuken gebruiken. Het hout gaat dan teveel uitzetten en deurtjes gaan kromtrekken, ook wanneer het hout wordt behandeld met houtolie of beits. Gelukkig zijn er in dat geval prachtige alternatieven!

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-keukenframe-staal-gepoedercoat-deurfronten-ladefronten-cortnestaal-betonnen-keukenblad

De basis is een oersterk keukenonderstel

Het onderstel maken we vaak ofwel compleet van beton, inclusief wanden en schappen,
ofwel we bouwen een framewerk van zwart ge-poedercoat stalen kokerprofielen of IPE-profielen, in combinatie met stalen fronten, wanden en schappen. Beide materiaalsoorten passen subliem bij houtwerk, rvs en andere materialen

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-deurfronten-ladefronten-gepoedercoat-staal

Deur-, ladefronten en panelen

U heeft een ruime materiaalkeuze voor fronten en panelen. Voor een moderne én weersbestendige buitenkeuken werken we vaak met ge-poedercoat staal, dat kan worden afgewerkt in alle mogelijke kleuren en structuren. Verder werken we met diverse houtsoorten, zoals eiken, douglas en IPE. En steeds vaker kiezen mensen voor cortenstaal, vanwege de weersbestendigheid en de warme uitstraling. Wij geven het cortenstaal een speciale behandeling, welke ervoor zorgt dat het geen roest afgeeft!

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-betonnen-keukenblad

Keukenblad van beton, terrazzo of rvs?

Betonnen keukenbladen passen wij graag toe in onze buitenkeukens, het materiaal is stevig en duurzaam. Door de stoere en robuuste uitstraling past een betonnen aanrechtblad wat ons betreft in elke buitenkeuken. Maar er zijn ook andere soorten keukenbladen waarvoor u bij ons kunt kiezen, bijv. terrazzo of rvs.

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-ingebouwde-monolith-classic-ceramische-barbecue

BBQ en apparatuur

Er zijn wat ons betreft geen beperkingen bij het integreren van uw barbecue in een maatwerk buitenkeuken. We passen uw keuken hierop aan, zodat u straks naar hartenlust kunt bakken en braaien. Hetzelfde geldt voor alle mogelijke andere apparatuur, zoals bijv. een pizza-oven, koelkast of wijnklimaatkast.

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-lorreine-spoelbak-sp50

Spoelbak en kraan

Uw buitenkeuken kan uiteraard ook worden voorzien van een spoelbak en kraan. Er zijn vele mogelijkheden, zoals een spoelbak van roestvrij staal, of rvs met een speciale legering ‘GunMetal’, ‘Copper’ of… ‘Gold’? Uiteraard geleverd met bijpassende kraan. Ook een robuuste ingestorte betonnen wasbak behoort tot de mogelijkheden!

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-betonnen-keukenblad

Bescherming en onderhoud

Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en wijze van onderhoud.
Wij behandelen houtwerk met de juiste houtolie en beton met impregneermiddel. Hout kunt u onderhouden met hetzelfde middel en beton kunt u onderhouden met bijenwas. Een duidelijke gebruiks- en onderhoudsinstructie leveren wij bij. Tevens heeft u voor wat betreft het beton de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten.

Merken

Top kwaliteit

beef eater

Voorbeelden

Ter inspiratie