Bescherming en onderhoud

keukenvoorbuiten-buitenkeuken-gepoedercoat-cortenstaal-beton-Abcoude-2

Bescherming en onderhoud van uw buitenkeuken

Een nieuwe buitenkeuken is een juweeltje in uw tuin, waar u zuinig op bent en het liefst een leven lang van wilt genieten. Nu is dat waarschijnlijk (hopelijk) wel erg lang, maar wij doen er graag alles aan om de levensduur van uw buitenkeuken zo lang mogelijk te maken.

Wij maken onze buitenkeukens van de krachtigste materialen, welke we voorafgaand aan levering ook op de juiste wijze behandelen. Stalen elementen van het keukenonderstel worden bijvoorbeeld niet enkel ge-poedercoat, maar worden vóór het coaten eerst elektrolytisch verzinkt. Daar ziet u naderhand niets meer van, maar het maakt wel degelijk verschil in de levensduur van uw buitenkeuken, zeker wanneer de keuken niet-overdekt wordt opgesteld.
Indien houtwerk wordt toegepast behandelen we dit met de juiste houtolie en het beton impregneren we met een kwaliteitsproduct waarmee we al ruim 15 jaar werken: Lithofin MN Vlekstop.

Gebruiks- en onderhoudsinstructie

Bij levering ontvangt u van ons uiteraard een duidelijke gebruiks- en onderhoudsinstructie. Aandachtspunten welke hierin o.a. aan bod komen, zijn:

Houtwerk dient 1 of 2 keer per jaar opnieuw te worden behandeld met houtolie. Dit is niet ingewikkeld en werkt prettiger dan bijv. houtbeits, waarbij het meer opletten is dat het product zeer gelijkmatig wordt aangebracht;

Ge-poedercoat staal is zeer onderhoudsvriendelijk. Eventuele alg-aanslag kunt u af en toe met een doekje verwijderen. Verder heeft het in principe geen onderhoud nodig. De kleur zal in de loop der jaren iets gaan vervagen, zoals het geval is met alles wat een kleurtje heeft en buiten staat. Hier is niets aan te doen. U ontvangt bij levering een lakstift van ons. Stel er treedt een beschadiging op dan kunt u deze zelf eenvoudig herstellen;

Beton is een materiaal dat wat meer aandacht verlangt. Een betonnen keukenblad dient na levering te worden behandeld en 1 a 2 keer per jaar te worden onderhouden met bijenwas. U ontvangt van ons een doe-het-zelf-bijenwasset, waarmee u dit werkje eenvoudig zelf kunt uitvoeren

Onze service houdt niet op bij de levering van uw buitenkeuken

Naast buitenkeukens zijn wij ook fabrikant van betonnen keukenbladen, wastafels en andere beton-producten. Dit, onder de vlag van ons zusterbedrijf Roel-s Creatief Betondesign.
In de loop der jaren hebben wij ons gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van betonnen keukenbladen.
Dat is prettig voor u, want mocht er onverhoopt schade aan het keukenblad optreden dan weet u dat u niet op zoek hoeft te gaan naar een andere specialist.
Voor wat betreft het betonnen keukenblad heeft u de mogelijkheid om een onderhouds-jaarcontract bij ons af te sluiten. Indien u een maatwerk buitenkeuken bij ons heeft aangeschaft is dit standaard al inclusief een 1-jarig onderhoudscontract. Indien u een modulebouw-buitenkeuken aanschaft bieden wij het jaarcontract optioneel aan. Daarna wordt het contract niet stilzwijgend verlengd, maar heeft u jaarlijks de mogelijkheid om het contract weer met een jaar te verlengen.

Voorbeelden

Ter inspiratie